A new journey – Bible journaling

DSC_4546

Een van mijn eerste -Bible Journaling- probeersels

Eind 2014 kwam ik het voor het eerst tegen op internet: Bible Journaling, een vrij nieuwe rage in hobbyland. In Amerika is er een grote community op Facebook en een hele mooie site is: Illustrated Faith. Helemaal nieuw is het natuurlijk niet, want al vanaf oudsher worden er vele kunstenaars geïnspireerd door de bijbel.

Bible Journaling combineert de technieken van Art Journaling met een stukje bijbelstudie. Eigenlijk een creatieve invulling van de ‘Stille tijd’. Voor mij combineert het eigenlijk 2 goede voornemens voor dit jaar: vaker de bijbel lezen, maar ook wat vaker lekker creatief aan de slag.

En dus heb ik na lang twijfelen de stap gezet om het eens te proberen, ik doe dingen altijd graag in 1x goed, maar als er iets dodelijk is voor creativiteit is dat de angst voor fouten natuurlijk. Dus gelijk maar een ander voornemen toegevoegd: gewoon doen.

Dus niet eerst de ‘perfecte’ -engelstalige- bijbel en 1001 nieuwe dingen aanschaffen, maar gewoon een bijschrijfbijbel (NBG) uit de kast en alle andere dingen in mijn hobbykamer weer eens opnieuw bekijken. Wat kan ik hiervoor gebruiken? En aan de slag gegaan. Hierboven 1 van mijn eerste pagina’s, en de komende weken zullen er regelmatig nieuwe uitwerkingen bijkomen.

 

 

Tagged with: ,
2 comments on “A new journey – Bible journaling
  1. Mariska says:

    Is dit de bijschrijfbijbel NBG of de bijschrijfbijbel NBV?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*