Bible Journaling – 1 Johannes 1:5

Vandaag weer een nieuwe blog over een Bible Journaling pagina, een lekkere vrolijke pagina met felle kleurtjes. De achtergrond heb ik gemaakt met acrylverf, die ik heb aangebracht met behulp van een pasje. Daaroverheen heb ik gestempeld met een stempel van een lamp en letterstempels. Vervolgens wat accenten aangebracht met washi tape en een zwarte stift.

1 Johannes 1:5

Posted in Bible Journaling Tagged with: , , , ,

Kaartje – Hippo Birdie to You

Vandaag weer eens heerlijk creatief aan de slag, met de uitdaging #279 van Dutch Card Lovers, een verjaardagskaartje met een dier in de hoofdrol. Al snel kom ik uit bij de leuke stempels van Lawn Fawn en besluit om daar met de bijbehorende stanzen een schudkaart mee te maken.

De stempels heb ik ingekleurd met Distress Inkt en het papier op de achtergrond is een oude van Sassafras Lass.

Posted in Kaartjes Tagged with: , ,

Bible Journaling – Spreuken 31

Een van de meest verwarrende teksten in de bijbel, een hele lijst met eisen waaraan een goede vrouw zou moeten voldoen. Maar waarschijnlijk wist de schrijver ook dat dit niet haalbaar was, en eindigt de schrijver met:

“Een vrouw met ontzag voor de Heer moet worden geprezen” Spreuken 31:30

Ik heb deze tekst uitgewerkt in een mixed media stijl, met behulp van een pasje heb ik acrylverf aangebracht, en hierover gestempeld met een muziekbalkstempel. Daarna washi-tape accenten aangebracht en de vrouw gestempeld met een stempel van Unity. De tekst heb ik geschreven met een micronpen.

Posted in Bible Journaling Tagged with: , , ,

Bible Journaling – Matteus 6

Deze week een uitwerking van 1 van mijn favoriete teksten Mattheus 6:26-28, God zorgt voor de vogels en de bloemen, zal Hij dan ook niet voor ons zorgen?

Do Not Worry

Read more ›

Posted in Bible Journaling Tagged with: , , ,

Bible Journaling – Esther

Een van de pagina’s die ik heb gemaakt tijdens de #woordvrouw challenge is deze pagina van Esther. Bij het verhaal van Esther denken we vaak aan de invloed die zij had als koningin, maar we vergeten soms de tijd die hier aan voorafging. In deze uitwerking sta ik stil bij de voorbereiding. Soms is de tijd van voorbereiding minstens net zo belangrijk als het eigenlijke doel en daar mogen we dan ook best tijd voor nemen.

Esther 2:17

Het meisje is een stempel, die ik ingekleurd heb met distress inkt. De achtergrond is gemaakt met waterverf, nadat ik de naam geschreven had met masking fluid. Daarna heb ik met behulp van een stencil en een babydoekje de cirkels gemaakt, en deze met roze Neocolor II nog een beetje aangezet voor het zeepbubbel-effect. De tekst heb ik geschreven met een gewone roze gelpen.

Posted in Bible Journaling Tagged with: , , ,

Pocket Pages – Disney

Mijn enorme hoeveelheid hobbyspullen op mijn kamertje is ca. 14 jaar geleden begonnen met het maken van een fotoalbum, en de ontdekking dat mijn manier van inplakken ‘scrappen’ heet. En dat daar heel veel spullen voor te krijgen waren. Sindsdien ben ik verslaafd en heb ik alle trends gevolgd, sommige ook geprobeerd. 1 van de trends waar ik wel heel blij van geworden ben is Project Life, oftewel het scrappen in Pocket Pages, Read more ›

Posted in Pocket Pages Tagged with: , ,

Bible Journaling – Ruth

Voor de komende weken wil ik elke vrijdag een nieuwe bijbelpagina plaatsen, en misschien plaats ik er ook nog wel eentje tussendoor af en toe. Daarnaast zal ik op andere dagen ook regelmatig wat andere dingen plaatsen, kaartjes, cadeautjes en andere creatieve uitspattingen.

Vandaag beginnen we de vrijdag Bible journaling serie met 1 van mijn favoriete bijbelboeken: Ruth

Ruth 1:16

De uitwerking is gemaakt met Distress inkt. Distress inkt en het dunne bijbelpapier is wel een spannende combinatie, want omdat het een dye inkt is, trekt het in het papier, waardoor de kans op doordrukken heel groot wordt. De kleurige achtergrond heb ik gemaakt met de zogenaamde “packaging techniek”, waarbij je de inkt aan brengt op een plastic sheet, deze nat maakt en dan op papier afdrukt, hierdoor krijg je een mooie vlekkerige achtergrond. Daarover heen heb ik gestempeld met dezelfde kleuren distress inkt, een paar afdrukken achter elkaar, waardoor ze steeds lichter worden.

De naam is met letterstickers uit mijn voorraad en de tekst geschreven met mijn witte Sharpie en accentueerd met de micron fineliner.

 

Posted in Bible Journaling Tagged with: , , ,

Kaartje – I Can´t Thank You Enough

Na een korte break hier op mijn blog ben ik van plan hier de komende tijd weer regelmatig te plaatsen en ook een kleine make-over voor mijn blog staat op de planning. Van de week is alles weer begonnen en hoe lekker de vakantie ook altijd is. Het is ook weer fijn om weer gewoon een ritme te hebben. Dus de agenda er weer bij gepakt en weer gaan plannen. Ook creatijd wordt ingepland en dus ben ik lekker bezig geweest deze week met een kaartje voor de uitdaging op de Unity Facebook pagina, gebruik craftpapier en 1 kleur. Het resultaat is deze kaart.

Thank You kaartje, gemaakt met een Unity Girl stempel, deze heb ik ingekleurd met Distress inkt in diverse bruintinten, de achtergrond is een tekststempel, die ik gestempeld heb met distress inkt. De stans is een stans uit een setje van de Action! 

Posted in Kaartjes Tagged with: , , ,

Cadeautje – Geschenkverpakking

De spulletjes van Stampin Up blijven erg mooi om mee te werken, en doordat alles zo leuk bij elkaar past heb je ook heel snel iets leuks gemaakt. Zoals deze geschenkverpakking. De basis heb ik gemaakt met de Gift Bag Punch Board, een hele handige tool waarmee je binnen 2 minuten een gift bag hebt in een maat naar keuze (zie onderaan deze blog voor een foto).

De hartjes heb ik op het papier gemaakt met behulp van een mask en de Sweet Sugarplum inkt. De tag heb ik gemaakt met de Tag topper Pons en met de stans uit de set Sunshine Wishes Framelits heb ik het hartje gemaakt. De stempels komen uit de set Sunshine Sayings.

Gift Bag Punch Board

Posted in Cadeautjes Tagged with: , , , , ,

Kaartje – Thank You

Vandaag een lekkere rustige dag, en die heb ik afgesloten met het maken van een leuk kaartje. Op het Lift Challenge blog staat een heel leuk kaartje om te liften:

Met als opdracht om een achtergrond te stempelen en de voorgrond met behulp van Paperpiecing techniek te doen. En omdat ik dit een geweldige techniek vind, ben ik aan de slag gegaan met mijn nieuwe stempels. Uiteindelijk lijkt mijn kaartje niet echt meer op het origineel, maar ik vind hem toch wel leuk. De achtergrond heb ik gestempeld met Distress inkten in kleurtjes die passen bij het design papier (uit mijn restjesbak, geen idee welk merk 😉 ), en de stempels die ik gebruikt heb zijn van Unity Stamp

Posted in Kaartjes Tagged with: , , ,
Top