Strijken is toch wel leuk!

Gisteren op koningsdag natuurlijk even op koopjesjacht! Ik had niet veel nodig, dus ik heb me keurig ingehouden en niet nog meer zooi gekocht voor in huis. Er stond overigens genoeg! Ik had na het Art Specially Event nog 1 wens, namelijk een 2e hands strijkijzer voor diverse hobby projectjes…

En al struinende over de rommelmarkt stond ik uiteindelijk tegenover een -zo-goed-als-nieuw- reisstrijkijzertje. Erg mooi, compact en dus ideaal voor op mijn overvolle hobbykamer. Kortom ik was verliefd en dat voor 1 eurootje, mijn dag was geslaagd! Mijn droomstrijkijzertje!

En vandaag was ik vrij, en ondanks een vrij druk schema wilde ik toch even doen waarvoor ik het strijkijzertje nou nodig had, namelijk een projectje van Art Specially afronden. Want bij de stand van Papillon was een hele leuke workshop met embossingpoeder en strijken… Ja ja, dat is best een hele leuke combi, blijkbaar kan strijken toch leuk zijn.

Strijken met embossingpoeder

Strijken met embossingpoeder

De achtergrond van dit kleine canvasje is gemaakt door verschillende kleuren embossingpoeder te strijken, waardoor het mengt en mooi uitloopt over het canvasje. De vlinder is van papier, maar ook gestreken met de restanten van de achtergrond. En ook de roos is gemaakt van gesmolten embossingpoeder (niet met het strijkijzer gedaan hoor) in een silconen malletje. En vandaag heb ik hem afgemaakt met de letters, een kantje en de zijkantjes afgewerkt.

Maar zeker een techniek die ik vaker ga proberen!

Tagged with: , ,
One comment on “Strijken is toch wel leuk!
  1. Marjolijn says:

    Dat ziet er inderdaad heel leuk uit en wat een schattig strijkijzertje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*